Pancakes με σοταρισμένα μήλα και μέλι!

Pancakes με σοταρισμένα μήλα και μέλι!

Ένα λαχταριστό και φθηνό πρωινό για το Σαββατοκύριακο που έρχεται! Ιδανικό για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:
Για τα σοταρισμένα μήλα:
4 μήλα
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. μέλι
μισό πορτοκάλι

Για τα pancakes:
2 φλ αλεύρι
1 κ.σ. αλάτι
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο
2 αυγά
2 φλ.γάλα
τσέρκι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε λεπτές φέτες.
Βάζετε αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα μήλα μέχρι να ροδίσουν, να μαλακώσουν και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο.
Προσθέτετε την κανέλα και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το μέλι και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
Στύβετε το μισό πορτοκάλι και το προσθέτετε.
Μετά από 1-2 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη.
Λιώνετε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Χτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το μείγμα με το αλεύρι μέχρι να γίνει χυλός.
Αφήνετε 5 λεπτά τον χυλό να ξεκουραστεί.
Αλείφετε με λίγο βούτυρο αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί βάζετε το τσέρκι και με μία κουτάλα ρίχνετε ποσότητα χυλού περίπου 1 εκατοστό ύψος– προσοχή μην βγει πολύ χοντρό το pancake.
Αφήνετε 1-2 λεπτά να μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες και να μην είναι πλέον υγρό.
Αφαιρείτε το τσέρκι και ανασηκώνεται το pancake, αν έχει ροδίσει το γυρίζετε από την άλλη πλευρά και αφήνετε άλλα 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει και αυτή.
Βάζετε σε πιάτο και ρίχνετε μερικές κουταλιές από τα σοταρισμένα μήλα με το μέλι. Βάζετε όσες στρώσεις θέλετε.
Έτοιμα!

ΚΛΕΙΣΙΜΟ