Τηγάνι τέλος -Τα πιο λαχταριστά σνίτσελ φτιάχνονται στον φούρνο

Τηγάνι τέλος -Τα πιο λαχταριστά σνίτσελ φτιάχνονται στον φούρνο
Πεντανόστιμο με λιγότερες θερμίδες. Το σνίτσελ φούρνου είναι πολύ καλύτερο από αυτό του τηγανιού!

Είναι γνωστό ότι το τηγάνι… παχαίνει. Και κανείς δεν θέλει κάτι τέτοιο. Αν σου αρέσουν τα παναρισμένα φαγητά, αλλά αποφεύγεις τις πολλές θερμίδες, τότε μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου σνίτσελ στο φούρνο.

Μπορεί να έχεις συνηθίσει τα σνίτσελ τηγανισμένα, αλλά σε διαβεβαιώνουμε πως ψήνοντάς τα στον φούρνο όχι μόνο σπαλατάς τον ίδιο χρόνο με το τηγάνι, αλλά κυρίως έχεις να άκρως πιο υγιεινό αποτέλεσμα. Βρήκαμε μια γρήγορη συνταγή που δεν θα σου πάρει πάνω από μισή ώρα για να φτιάξεις το πιο εύκολο και γευστικό σνίτσελ στον φούρνο.

Υλικά:

4 σνίτσελ χοιρινά μετρίου μεγέθους

2 αυγά

1/2 φλυτζάνι γάλα

μουστάρδα

φρυγανιά

τυρί τριμμένο

ελαιόλαδο

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Έπειτα ροσθέτουμε λίγη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι, τριμμένο τυρί (προαιρετικά).

Βάζουμε σε ένα μπολ τα σνίτσελ και περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα. Εάν μπορούμε, τα αφήνουμε για μισή ώρα, προκειμένου να ρουφήξουνε.

Ύστερα βουτάμε τα σνίτσελ στη φρυγανιά.

Απλώνουμε αλουμινόχαρτο στη σχάρα του φούρνου. Τοποθετούμε τα σνίτσελ στο αλουμινόχαρτο, με ελάχιστο ελαιόλαδο, προκειμένου να μην κολλήσουν.

Η σχάρα στη μέση του φούρνου, και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200. (εξαρτάται από το φούρνο).

Προαιρετικά: Αφού τελειώσουμε με το ψήσιμο, ετοιμάζουμε ένα μείγμα με τυρί, μαγιονέζα, μουστάρδα, ή ό,τι απέμεινε από το αρχικό μείγμα, και τοποθετούμε στο γκριλ για 5 λεπτά.

Τα σνίτσελ στο φούρνο γίνονται πολύ πιο ελαφριά από ότι στο τηγάνι, και η μουστάρδα προσθέτει γεύση στο κουρκούτι. 

Καλή όρεξη!

Τη συνταγή πήραμε από το greekcook.gr

Πηγή: bovary.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ