Συστατικά

2 μπανάνες

1 ½ του φλιτζανιού τριμμένα καρότα

230 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ baking powder

1 κ.γ baking soda

Ελάχιστο αλάτι

1 κ.γ κανέλα.

½ κ.γ μοσχοκάρυδο

¼ κ.γ γαρύφαλλο

2 μεγάλα αυγά

115 γρ ηλιέλαιο

½ φλιτζάνι μέλι

65 γρ γιαούρτι

1 βανίλια

Για την επικάλυψη

170 γρ τυρί κρέμα

90 γρ βούτυρο

1 βανίλια

1 πρέζα αλάτι

50 γρ μέλι

Οδηγίες

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

2. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα χτυπάμε στο μπλέντερ, μετά τις μπανάνες.

3. Βάζουμε όλα τα στεγνά υλικά μαζί σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα δυο αυγά.

4. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λάδι, το γιαούρτι, τη βανίλια και μετά τα προσθέτουμε όλα μαζί και ομογενοποιούμε.

5. Σε μια φόρμα 27 cm βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

6. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά πριν το βγάλουμε από την φόρμα.

7. Εκτέλεση για την επικάλυψη: Βάζουμε στον κάδο του mixer το τυρί κρέμα, τη βανίλια, το βούτυρο και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και τέλος προσθέτουμε το μέλι. Εάν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και το χρησιμοποιούμε μετά.

* Μερίδες: 8-10 / Έτοιμο σε 100 λεπτά

Πηγή: womantoc.gr