Τάρτα σοκολάτας με πορτοκάλι, χωρίς ζάχαρη

Τάρτα σοκολάτας με πορτοκάλι, χωρίς ζάχαρη

Αν λατρεύεις τα γλυκά αλλά θέλεις να αποφεύγεις τη ζάχαρη, αυτή η τάρτα θα σε ενθουσιάσει.

Το Tastyday.gr φτιάχνει τάρτα σοκολάτας με πορτοκάλι. Η συνταγή δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη και είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να την περιορίσουν.

Υλικά

Για τη βάση

2 φλιτζάνια (215 gr.) αλεύρι αμυγδάλου

1/3 φλιτζάνι (34 gr.) ακατέργαστη σκόνη κακάο

1 κουταλιά της σούπας (7 gr.) αλεύρι καρύδας

1 μικρή πρέζα αλάτι

5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας, σε ρευστή κατάσταση

Σιρόπι σφενδάμου

Για τη γέμιση

1 φλιτζάνι πορτοκάλια, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα σε μικρούς κύβους

1/2 φλιτζάνι φέτες αμύγδαλα

2 κουταλιές σούπας σιρόπι σφένδαμου

3/4 φλιτζάνι γάλα καρύδας, πλήρες (θα τη ζητήσετε ως κρέμα καρύδας)

230 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μία βάση για τάρτα με λάδι καρύδας και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι αμυγδάλου, τη σκόνη κακάο, το αλεύρι καρύδας και το αλάτι.

Ανακατεύουμε το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου σε ξεχωριστό μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα ξηρά υλικά και χρησιμοποιώντας τα χέρια μας ανακατεύουμε για να σχηματίσουμε τη ζύμη.

Στρώνουμε με τα δάκτυλα τη ζύμη στη βάση της ταρτιέρας. Τρυπάμε σε μερικά σημεία με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 15 λεπτά έως ότου η τάρτα μας να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα πορτοκάλια, τα αμύγδαλα και το σιρόπι σφενδάμου. Ρίχνουμε το μείγμα στην τάρτα και το απλώνουμε καλά. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας. Μόλις αρχίσει να βράζει, το βγάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε πάνω από τα κομμάτια της σοκολάτας. Το αφήνουμε να σταθεί για πέντε λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Χύνουμε το μείγμα στην τάρτα, πάνω από την κρούστα με τα πορτοκάλια. Ψήνουμε ξανά την τάρτα για περίπου 40 λεπτά. Βγάζουμε την τάρτα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Πηγή:ladylike.gr