Γλυκό ψυγείου με μπανάνα (στα γρήγορα)

Γλυκό ψυγείου με μπανάνα (στα γρήγορα)

Υλικά :
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπέρ (ολικής άλεσης)
100 γρ. μαργαρίνη ζεσταμένη για να λιώσει (όχι να κάψει)
2 κ.σ. τρούφα
2 μικρές , ώριμες μπανάνες (ή μια μεγάλη) κομμένες σε ροδέλες
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (βλ.συνταγή στο τέλος)
1 μικρό φακελάκι σαντιγύ τύπου Garni (σε σκόνη) + 100 ml φρέσκο γάλα για την παρασκευή της
Λίγη ακόμα τρούφα και λίγα τριμμένα μπισκότα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση :
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και προσθέτουμε με διαρκή ροή τη λιωμένη μαργαρίνη ενώ δουλεύει το μπλέντερ ώστε να αναμιχθούν καλά και να έχουμε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο . Το αδειάζουμε σε μικρό , στρογγυλό πυρέξ (20 εκ.) και το απλώνουμε ομοιόμορφα . Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την τρούφα .

Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα πατισερί . Όταν κρυώσει αρκετά , την αδειάζουμε πάνω στη στρώση των μπισκότων . Σκορπίζουμε τότε τις μπανάνες σε όλη την επιφάνεια της κρέμας και τις μισοβυθίζουμε μέσα σ’ αυτή . Χτυπάμε στο μίξερ την σκόνη garni με το φρέσκο γάλα μέχρι να σχηματιστεί αφράτη , ελαφριά σαντιγύ και την απλώνουμε πάνω στην κρέμα με τις μπανάνες .

Γαρνίρουμε με λίγη ακόμα τρούφα , τριμμένα μπισκότα ή ο,τι άλλο προτιμάμε και παγώνουμε στο ψυγείο . Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε . Είναι πεντανόστιμο , δροσερό και ελαφρύ !

Λίγα λόγια ακόμα :
-Η συγκεκριμένη δόση είναι , μικρή , οικογενειακή . Φυσικά και μπορούμε να διπλασιάσουμε τη δόση των υλικών αν το επιθυμούμε .
-Αν τεμπελιάσουμε ακόμα περισσότερο , μπορούμε στη θέση της κρέμας ζαχαροπλαστικής να βάλουμε ένα φακελάκι άνθος αραβοσίτου.
-Το μικρό φακελάκι σαντιγύ τύπου Garni είναι των 50 γρ. και το ανακάλυψα πρόσφατα . Εξυπηρετεί για τις φορές εκείνες που θέλουμε μια μικρή ποσότητα σαντιγύ (καλή ώρα όπως μ’ αυτό το γλυκάκι) ή για λίγο γαρνίρισμα σε άλλα γλυκά καθώς η συνηθισμένη συσκευασία φτάνει και περισσεύει για μια ολόκληρη τούρτα…
-Αντί για ολόκληρο γλυκό μπορούμε να μοιράσουμε τα υλικά εναλλάξ σε στρώσεις , σε ποτήρια του ουίσκι και να σχηματίσουμε ατομικά γλυκάκια.

Πηγή:xrysessyntages.gr