Νόστιμες και υγιεινές καριόκες χωρίς ζάχαρη. Κατάλληλες για άτομα με διαβήτη, vegan και άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη.
Υλικά:
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
50 γρ. φρυγανιά ολικής τριμμένη στο μούλτι
2 κ.σ. χαρουπάλευρο (ή κακάο σε σκόνη)
2 κ.σ. γλυκαντικό με εριθρυτόλη
1/4 κ.γ. κανέλλα
100 γρ. γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη ζάχαρης (ή άλλο γάλα με χαμηλά λιπαρά)
1 κ.σ. κονιάκ
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
30 γρ. ώριμο αβοκάντο
170 γρ. σοκολάτα υγείας με γλυκαντικό
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ρίχνω τα καρύδια, τη φρυγανιά, το χαρουπάλευρο, το γλυκαντικό και την κανέλλα. Ανακατεύω ελαφρά.
- Ρίχνω στο μούλτι το γάλα σόγιας, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και το αβοκάντο και χτυπάω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνω τα υγρά υλικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύω πολύ καλά.
- Απλώνω διάφανη μεμβράνη (ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) και βάζω πάνω το μείγμα. Φτιάχνω ένα ρολό διαμέτρου περίπου 5 εκ. (πιέζω να γίνει πολύ σφιχτό) και τυλίγω.
- Το τοποθετώ στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
- Κόβω το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1-2 εκ. με ένα κοφτερό μαχαίρι (αν το μαχαίρι δεν είναι κοφτερό ή δεν έχει παγώσει καλά το μείγμα μπορεί να “τρίβουν” λίγο τα κομμάτια στο κόψιμο – μπορώ απλά να “διορθώσω” το σχήμα με τα χέρια μου!)
- Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βυθίζω μία-μία τις καριόκες στη λιωμένη σοκολάτα (με ένα πηρούνι ή με μία τσιμπίδα) και τις τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί.
- Αφήνω να κρυώσουν και είναι έτοιμες.
- Αποθηκεύω στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές μπολ.
Καριόκες σε ολόκληρη τη συνταγή: 14
Σε 1 καριόκα:
- Ενέργεια 127 kcal
- Πρωτεΐνες 3,1 g
- Υδατάνθρακες 8,9 g
- Φυτικές ίνες 3,6 g
- Σάκχαρα 1,2 g
- Λιπαρά 11,2 g
- Κορεσμένα 4,3 g
- Πολυακόρεστα 2,8 g
- Μονοακόρεστα 3,3 g
Δείτε την αναλυτική συνταγή στο βίντεο:
Πηγή: womantoc.gr