Υλικά: 

100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

50 γρ. φρυγανιά ολικής τριμμένη στο μούλτι

2 κ.σ. χαρουπάλευρο (ή κακάο σε σκόνη)

2 κ.σ. γλυκαντικό με εριθρυτόλη

1/4 κ.γ. κανέλλα

100 γρ. γάλα σόγιας χωρίς προσθήκη ζάχαρης (ή άλλο γάλα με χαμηλά λιπαρά)

1 κ.σ. κονιάκ

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

30 γρ. ώριμο αβοκάντο

170 γρ. σοκολάτα υγείας με γλυκαντικό

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ ρίχνω τα καρύδια, τη φρυγανιά, το χαρουπάλευρο, το γλυκαντικό και την κανέλλα. Ανακατεύω ελαφρά.
  • Ρίχνω στο μούλτι το γάλα σόγιας, το κονιάκ, το εκχύλισμα βανίλιας και το αβοκάντο και χτυπάω καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνω τα υγρά υλικά στο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύω πολύ καλά.
  • Απλώνω διάφανη μεμβράνη (ή αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) και βάζω πάνω το μείγμα. Φτιάχνω ένα ρολό διαμέτρου περίπου 5 εκ. (πιέζω να γίνει πολύ σφιχτό) και τυλίγω.
  • Το τοποθετώ στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.
  • Κόβω το ρολό σε φέτες πάχους περίπου 1-2 εκ. με ένα κοφτερό μαχαίρι (αν το μαχαίρι δεν είναι κοφτερό ή δεν έχει παγώσει καλά το μείγμα μπορεί να “τρίβουν” λίγο τα κομμάτια στο κόψιμο – μπορώ απλά να “διορθώσω” το σχήμα με τα χέρια μου!)
  • Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Βυθίζω μία-μία τις καριόκες στη λιωμένη σοκολάτα (με ένα πηρούνι ή με μία τσιμπίδα) και τις τοποθετώ σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Αφήνω να κρυώσουν και είναι έτοιμες.
  • Αποθηκεύω στο ψυγείο σε ένα αεροστεγές μπολ.

Καριόκες σε ολόκληρη τη συνταγή: 14

Σε 1 καριόκα:

  • Ενέργεια 127 kcal
  • Πρωτεΐνες 3,1 g
  • Υδατάνθρακες 8,9 g
  •    Φυτικές ίνες 3,6 g
  •    Σάκχαρα 1,2 g
  • Λιπαρά 11,2 g
  •    Κορεσμένα 4,3 g
  •    Πολυακόρεστα 2,8 g
  •    Μονοακόρεστα 3,3 g

Δείτε την αναλυτική συνταγή στο βίντεο:

 

Πηγή: womantoc.gr