4 σαλάτες για την Καθαρά Δευτέρα

4 σαλάτες για την Καθαρά Δευτέρα

Καλαμποκοσαλάτα

4 σαλάτες για την Καθαρά Δευτέρα

Τι θα χρειαστείτε

800 γραμμάρια καλαμπόκι

2 ντομάτες

½ κρεμμύδι κόκκινο

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1 αβοκάντο

Χυμό από 3 lime

1 πρέζα κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Τι πρέπει να κάνετε

  • Bράστε το καλαμπόκι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στην συνέχεια, τοποθετείστε το σ’ ένα μπολ και ρίξτε κρύο νερό μέχρι να κρυώσει.
  • Βγάλτε τα καλαμπόκια και τοποθετείστε τα σε ένα διαφορετικό μπολ.
  • Κόψτε τις ντομάτες, το κρεμμύδια και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια. Ξεφλουδίστε το αβοκάντο, αφαιρέστε το κουκούτσι και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
  • Προσθέστε τα λαχανικά στο μπολ με το καλαμπόκι και περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο και ελάχιστο αλατοπίπερο.

Πηγή: bbcgoodfood.com

Σαλάτα με καλαμάρι

4 σαλάτες για την Καθαρά Δευτέρα

Τι θα χρειαστείτε

500 γραμμάρια ροδέλες από καλαμάρι βρασμένο

1 κουταλιά της σούπας ξίδι

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/3 φλιτζάνι ελιές, καθαρισμένες από κουκούτσια και κομμένες στα δύο

2 φλιτζάνια ντομάτες, κομμένες σε κύβους

2 σέλερι, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι μαιντανό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε

  • Σ’ ένα μπολ βάζετε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξίδι και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε πολύ καλά.
  • Σε μια σαλατίερα βάζετε το καλαμάρι, το σέλερι, τον μαιντανό και τις ελιές και ρίχνετε το μείγμα με το χυμό λεμονιού. Αφήνετε να περάσουν 15 λεπτά και σερβίρετε.

Πηγή: epicurious.com

Ζεστή σαλάτα με φασολάκια και γαρίδες

4 σαλάτες για την Καθαρά Δευτέρα

Φωτογραφία: akispetretzikis.com

Τι θα χρειαστείτε

1200 γραμμάρια φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα

1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες

3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

20 γραμμάρια τζίντζερ

1 σκελίδα σκόρδο

50 γραμμάρια σόγια σος

Χυμό από 1 lime

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 τσίλι αποξηραμένη πιπεριά

2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Τι πρέπει να κάνετε

  •  Τοποθετείτε τα φασολάκια σε μια κατσαρόλα και βράζετε για 15 περίπου λεπτά.
  •  Σ’ ένα βαθύ τηγάνι βάζετε τις γαρίδες, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο. Τις σοτάρετε για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και τις μεταφέρετε σ’ ένα μπολ.
  •  Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και με την βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, προσθέτετε τα φασολάκια και τα σοτάρετε για μερικά λεπτά.
  •  Προσθέτετε τριμμένο τζίντζερ και σκόρδο και σβήνετε με την σόγια, τον χυμό lime, το μέλι, τις γαρίδες, λίγο αλατοπίπερο και την τσίλι πιπεριά. Ανακατεύετε πολύ καλά.
  •  Όταν αφαιρέσετε την σαλάτα από την φωτιά, προσθέτετε το σησαμέλαιο και το σουσάμι. Ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
  •  Σερβίρετε με έξτρα σουσάμι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Παντζαροσαλάτα με μήλο

4 σαλάτες για την Καθαρά Δευτέρα

Τι θα χρειαστείτε

1 πατζάρι

1 μήλο

2 καρότα

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από lime

1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

2 πρέζες αλάτι

Τι πρέπει να κάνετε

  • Κόψτε το μήλο σε κύβους. Ξεφλουδίστε το πατζάρι και τα καρότα, κόψτε τα σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
  • Προσθέτετε το κύμινο, το αλατοπίπερο και τον χυμό από lime. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και σερβίρετε.

Πηγή: mama365.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ