Γαλατόπιτα νηστίσιμη!

Γαλατόπιτα νηστίσιμη!

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για όσους νηστεύουν ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Υλικά:
1 λίτρο ρόφημα αμυγδάλου
1/2 φλ. ζάχαρη καστανη
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλο
1 κ.γ. βανίλια
2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα (ΠΡΟΣΟΧΗ όχι να βράσει) και σιγά σιγά προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, για περίπου 10΄.

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί (24 εκατοστά)

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Έτοιμη!

Tip: Όταν την βγάλετε από τον φούρνο, μπορείτε να πασπαλίσετε με κανέλα.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ