Γυμνάστρια, μαμά και δεινή μαγείρισσα. Η Ελένη Πετρουλάκη προτείνει και σας δείχνει πώς να φτιάξετε ένα πιάτο που μπορεί να θεωρείτε ότι δεν θα το προτιμούσε ποτέ.
Η γνωστή γυμνάστρια και μαμά, Ελένη Πετρουλάκη, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια συνταγή για όλους όσους θέλουν να προσέχουν τη διατροφή τους κατά τη διάρκεια της νηστείας. νηστεύουν παράλληλα. Πρόκειται για κριθαρότο με γαρίδες, εύκολο, γρήγορο, με θρεπτική αξία και με προσεκτικό μαγείρεμα δεν μας φορτώνει με περιττές θερμίδες.
Ακολουθήστε τη συνταγή της Ελένης Πετρουλάκη:
Υλικά για 4 άτομα
- 1 σακουλάκι γαρίδες αποφλοιωμένες, κατεψυγμένες
- 1 κριθαράκι μέτριο
- φρέσκιες ντομάτες
- 2 κύβους ψάρι
- 50 ml ούζο ή λευκό κρασί ξηρό
- Κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πράσο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 5 φύλλα βασιλικού
- 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια
- 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι κ Πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό ξεπλένουμε τις γαρίδες μας και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το φρέσκο και το πράσο. Στην συνέχεια προσθέτουμε και το σκόρδο, μόλις σωταριστεί και αυτό βάζουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια σβήνουμε με το ούζο ή λευκό ξηρό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί καλά. Κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες καθώς και το νερό ώσπου να καλυφθεί το κριθαράκι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τους ζωμούς ψαριού. Θέλει το φαγητό μας περίπου 15 με 18 λεπτά. Όταν πιει τα υγρά του προσθέτουμε και άλλο νερό λίγο λίγο και ανακατεύουμε συνεχώς. 5 λεπτά πριν αποσύρουμε το φαγητό μας από την εστία, ρίχνουμε τις γαρίδες μας καθώς και τον βασιλικό.
Πηγή: thetoc.gr