Χρειάζεστε μόλις τρία υλικά για να φτιάξετε το τέλειο καλοκαιρινό γλύκισμα. Το συγκεκριμένο sherbet πορτοκαλιού έχει τη δροσιά ενός σορμπέ, με τη διαφορά ότι καθώς περιέχει κρέμα γάλακτος, είναι και κρεμώδες μαζί.

Sherbet πορτοκαλιού

Υλικά:

2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

2 φλιτζ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού (από περίπου 6 πορτοκάλια)

1/4 κ.γ. αλάτι

500 ml σιρόπι καλαμποκιού

1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

σαντίγι για γαρνιτούρα (μπορείτε να τη φτιάξετε με 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος και μία πρέζα αλάτι)

Εκτέλεση:

1. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό πορτοκαλιού και το αλάτι σε ένα μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε το σιρόπι και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς. Προσθέστε και την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Δοκιμάστε. Προσθέστε, αν θέλετε, επιπλέον ξύσμα πορτοκαλιού ή αλάτι. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

2. Τοποθετήστε στην κατάψυξη το σκεύος όπου θα βάλετε το παγωτό και αφήστε το να παγώσει. Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο και χτυπήστε το στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής (ενδεικτικά, γύρω στα 30′). Μεταφέρετέ το στο παγωμένο σκεύος, κλείστε το με ένα καπάκι και αφήστε το sherbet τουλάχιστον για 4 ώρες στην κατάψυξη.

3. Αν δεν χρησιμοποιήσετε έτοιμη σαντιγί και φτιάξετε σπιτική, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και το αλάτι σε ένα μπολ μέχρι να μαλακώσει. Δοκιμάστε και, αν θέλετε, προσθέστε επιπλέον αλάτι.

4. Σερβίρετε το sherbet παγωμένο με τη σαντιγί για γαρνιτούρα.

Tip: Ο λόγος που χρησιμοποιείτε σιρόπι καλαμποκιού είναι γιατί εμποδίζει το παγωτό να κρυσταλλώσει κάνοντας το μείγμα πιο κρεμώδες.

Πηγή: womantoc.gr