Τώρα που το καρπούζι διανύει την πιο γλυκιά εποχή του, απολαύστε το στην πιο παγωμένη εκδοχή του, χωρίς κουκούτσια, στη συνταγή γρανίτας που προτείνει ο Στέλιος Παρλιάρος. Θέλει μόλις δύο υλικά(συν νερό) για να γίνει και χρειάζεται ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, με εξαίρεση την αναμονή στην κατάψυξη.

Γρανίτα καρπούζι

Υλικά:

600 γρ. καρπούζι χωρίς κουκούτσια (καθαρό βάρος)

100 γρ. νερό

100 γρ. Ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, το αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κόβουμε σε κομμάτια το καρπούζι και τα πολτοποιούμε μαζί με το σιρόπι στο μπλέντερ. Μοιράζουμε το μείγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη. Όταν παγώσουν πολύ καλά και πρόκειται να σερβίρουμε, αδειάζουμε τα παγάκια στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν σαν χιόνι. Γεμίζουμε παγωμένα ποτήρια.

Πηγή:womantoc.gr,  steliosparliaros.gr