Μια πίτα «αστραπή» που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση του «τι θα φάμε σήμερα» και είναι τόσο νόστιμη που θα γίνει ένα από τα αγαπημένα πιάτα. Ψήνεται μέσα σε 10 λεπτά και τη σερβίρουμε ζεστή και τραγανή έτσι εύκολα και απλά.

Υλικά:
6-7  κουταλιές λάδι
2     φύλλα σφολιάτας/χωριάτικα
150  γρ. φέτα, θρυμματισμένη
70    γρ. τυρί φιλαδέλφεια
1      αυγό
4      κουτ. σούπας γάλα

Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ ενώνουμε την τριμμένη φέτα, με το τυρί φιλαδέλφεια και το αυγό και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Βάζουμε το μισό λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 28 – 32 εκ. σε μέτρια φωτιά και καλύπτουμε τον πάτο του τηγανιού και τα πλαϊνά τοιχώματα μέχρι τη μέση με το πρώτο φύλλο της σφολιάτας και μοιράζουμε πάνω του το μείγμα από το μπολ, αφήνοντας ένα περιθώριο 3 εκ. από την άκρη γύρω-γύρω.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας πιέζοντας τις άκρες, ώστε να κλείσουν.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το γάλα  και αφήνουμε 3 – 4 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο από κάτω.
Με μια μεγάλη σπάτουλα ανασηκώνουμε την τυρόπιτα, αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την πίτα, ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.

Tips: Αν χρησιμοποιήσετε φύλλο σφολιάτας, αντικαταστήστε το λάδι με βούτυρο.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο και φτιάξτε την πανεύκολη τυρόπιτα για μεσημέρι:

Πηγή: CuzinaGias συνηθισμένοι στη νοστιμιά