Συνταγή: Ο πιο γρήγορος, νηστίσιμος και νόστιμος χαλβάς!

Συνταγή: Ο πιο γρήγορος, νηστίσιμος και νόστιμος χαλβάς!

Το γλύκισμα που δεν θα λείπει από το σπίτι μας τις ημέρες της Σαρακοστής. Σήμερα θα ετοιμάσουμε τον πιο εύκολο, γρήγορο, νηστίσιμο και νόστιμο χαλβά!

Υλικά:
Για το σιρόπι:

3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
Μισό  πορτοκάλι
1 ξύλο κανέλας

Για τον χαλβά:
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ξηρούς καρπούς (καβουρδισμένο αμύγδαλο, σταφίδες, κάσιους)
1 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5-6 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει αρκετά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και καβουρντίζετε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει (περίπου 6 λεπτά).
Προσθέτετε την κανέλα και τους ξηρούς καρπούς.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Με μία κουτάλα και με προσοχή γιατί είναι πολύ καυτό και πιτσιλάει ρίχνετε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.
Ξαναβάζετε στη φωτιά το χαλβά και ανακατεύετε μέχρι να μην κολλάει στην κατσαρόλα.
Τον τοποθετείτε σε φόρμα και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Αναποδογυρίζετε σε μία πιατέλα και πασπαλίζετε με λίγη κανέλα.
Έτοιμος!

Υ.Γ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χονδρό σιμιγδάλι, αν σας αρέσει περισσότερο, όπως και όποιον- δήποτε άλλο ξηρό καρπό προτιμάτε.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ