• 2 μήλα κόκκινα
  • 3/4 ποτηριού του κρασιού ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια του κρασιού περίπου αλεύρι φαρινάπ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρ.)

Εκτέλεση:
Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα τους, τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη και τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με 5 κουτ. σούπας νερό.

Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά έως ότου πολτοποιηθούν.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα και ανακατεύουμε.

Αφού αφήσουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τα καρύδια και τέλος το αλεύρι και ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά.

Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 25 λεπτά.

Πηγή: xrysessyntages.gr