6 χωριάτικα φύλλα
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1/2 κούπα μαϊντανό
1 κούπα φυτικό τυρί τριμμένο
3-4 κ. σούπας ελαιόλαδο και λίγο για το άλειμμα των φύλλων
Αλάτι, πιπέρι, και λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις λιώνουμε.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τις λιωμένες πατάτες, και όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλατοπιπερωνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  • Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι-πιπέρι.
  • Λαδώνουμε ένα ταψάκι ελαφρά και απλώνουμε τα 3 φύλλα, λαδώνοντας το καθένα ξεχωριστά.
  • Γεμίζουμε με την γέμιση μας, και απλώνουμε τα υπόλοιπα 3 φύλλα και αυτά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά.
  • Γυρνάμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν προς τα μέσα.
  • Λαδώνουμε όλη την επιφάνεια των φύλλων και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στον αέρα στους 180 μέχρι να ροδίσει.Πηγή: womantoc.gr