Δίπλες Χριστουγεννιάτικες!

Δίπλες Χριστουγεννιάτικες!

Υλικά: 

Για τη ζύμη:
3 αυγά
~ 1/2 κιλό αλεύρι
χυμό από 1 πορτοκαλι
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κτγ εσανς βανίλια
τρίμμα ψιλό από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 ξυλάκι κανέλα
μισό λεμόνι
3 γεμάτες κτΣ μέλι
150 γρ. αμύγδαλα και καρύδια χοντροκομμένα
1 κτγ κανέλα
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το ούζο, το χυμό πορτοκαλιού, το εσάνς, το τρίμμα από το πορτοκάλι, το αλάτι και τη ζάχαρη, και τα χτυπάμε όλα μαζί με ένα μεγάλο πιρούνι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο υγρό μείγμα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε 4 μπαλίτσες που τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Τις βάζουμε σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων και τις αφήνουμε για 2 – 3 ώρες στο ψυγείο;ή μέσα στο σακουλάκι 1 ώρα να περιμένει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Βάζουμε μπόλικο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει.
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια κάθε μπαλάκι ζύμης σε (όσο γίνεται) τετράγωνο λεπτό ζυμάρι. Φανταστείτε ότι η ζύμη πιάνει όλη σχεδόν την επιφάνεια του ξύλου.
Με τη βοήθεια της ειδικής ροδέλας κοπής, τη χωρίζουμε σε 4 μακρόστενες λωρίδες, που και αυτές τις κόβουμε κάθετα στη μέση. Έτσι κάθε μπαλάκι μας δίνει 8 ορθογώνια κομμάτια και όλη η ζύμη 32 συνολικά.

Ακουμπάμε κάθε κομμάτι πάνω σε υφασμάτινη επιφάνεια και τα σκεπάζουμε (αν τα ανοίξουμε όλα μαζί) με άλλο ύφασμα για να μη ξεραθούν.

Εγώ άνοιξα τα φύλλα σε δύο φάσεις και έτσι δε χρειάστηκαν σκέπασμα.
Πάμε για το τηγάνισμα τώρα. Χρησιμοποιούμε 2 μεγάλα πιρούνια για βοηθούς.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης από τα κομμένα, το ανοίγουμε λίγο ακόμα με τα χέρια και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Το γυρνάμε αμέσως και από την άλλη και το τσιμπάμε από τη μια άκρη με το ένα πιρούνι και με τη βοήθεια και του 2ου το γυρνάμε γύρω γύρω για να πάρει το σχήμα του σωλήνα.

Για να τηγανιστούν μέχρι μέσα, κρατάμε τη ζύμη με τα πιρούνια μας κάτω από την επιφάνεια του λαδιού και την αφήνουμε μόλις πάρει λίγο χρώμα. Τη στραγγίζουμε και την τοποθετούμε σε ένα φαρδύ δίσκο με απορροφητικό χαρτί.

Πηγή: xrysessyntages.gr