Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
3 κυδώνια
μισό κιλό ζάχαρη
1,5 ποτ. νερό
1 βανίλια
1 ξυλάκι κανέλα
3 φύλλα αρμπαρόριζα
καρυδόψυχα ή γιαούρτι στραγγιστό ή σαντιγί
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε 3 κυδώνια και τα κόβουμε μεγάλα κομμάτια.
Τα βάζουμε να βράσουν με μισό κιλό ζάχαρη 1,5 ποτ. νερό,1 βανίλια και 1 ξυλάκι κανέλα.
Μετά από ένα τέταρτο σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει
Το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ βάζουμε 3 φύλλα αρμπαρόριζα και αφήνουμε να σιγοβράσει
Τα σερβίρουμε με κανέλα και καρυδόψυχα ή με γιαούρτι στραγγιστό ή σαντιγί
Αν θέλουμε έντονο κόκκινο χρώμα βάζουμε μια σταγόνα καραμελόχρωμα
Πηγή: xrysessyntages.gr