Υλικά:
3 κυδώνια
μισό κιλό ζάχαρη
1,5 ποτ. νερό
1 βανίλια
1 ξυλάκι κανέλα
3 φύλλα αρμπαρόριζα
καρυδόψυχα ή γιαούρτι στραγγιστό ή σαντιγί

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε 3 κυδώνια και τα κόβουμε μεγάλα κομμάτια.

Τα βάζουμε να βράσουν με μισό κιλό ζάχαρη 1,5 ποτ. νερό,1 βανίλια και 1 ξυλάκι κανέλα.

Μετά από ένα τέταρτο σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει

Το τοποθετούμε σε ένα πυρέξ βάζουμε 3 φύλλα αρμπαρόριζα και αφήνουμε να σιγοβράσει

Τα σερβίρουμε με κανέλα και καρυδόψυχα ή με γιαούρτι στραγγιστό ή σαντιγί

Αν θέλουμε έντονο κόκκινο χρώμα βάζουμε μια σταγόνα καραμελόχρωμα

Πηγή: xrysessyntages.gr