Castella: Το αφράτο και πανεύκολο ιαπωνικό κέικ με ελάχιστα υλικά!

Castella: Το αφράτο και πανεύκολο ιαπωνικό κέικ με ελάχιστα υλικά!

Μπορεί να έχει πορτογαλική καταγωγή, ωστόσο είναι το πιο αγαπημένο κέικ των Ιαπώνων για να συνοδεύσουν το τσάι τους.

Φτιάχνετε με ελάχιστα υλικά και είναι πραγματικά πεντανόστιμο. Έχει ελάχιστα υλικά και γίνεται γρήγορα και πανεύκολα.

Υλικά:
4 μέτρια αβγά (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
110 γρ. ζάχαρη
2-3 κουταλιές της σούπας μέλι
100 γρ. αλεύρι σκληρό

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάτε καλά με μίξερ χειρός στο δυνατό για 6 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει πολύ το μείγμα.

Προσθέτουμε το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για μισό λεπτό.

Συνεχίζοντας να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, σε 3 δόσεις, μέχρι να γίνει ένα με το μείγμα.

Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ, να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.

Στη συνέχεια το καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 C και ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμη. Δοκιμάζουμε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι, καθώς η λάμα πρέπει να βγει καθαρή.

Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη. Αναποδογυρίζουμε το κέικ στη φόρμα και όσο είναι ακόμη ζεστό το κλείνουμε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων για 12 ώρες.

Πηγή: olivemagazine.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ