Η συνταγή που θα λατρέψουν όλοι: Κοτόσουπα με noodls!

Η συνταγή που θα λατρέψουν όλοι: Κοτόσουπα με noodls!

Μία συνταγή ότι πρέπει για τις κρύες μέρες του χειμώνα, ιδανική και για τις ιώσεις της εποχής.

Για περισσότερη νοστιμιά προτιμήστε κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής ή βιολογικό και μαγειρέψτε το μαζί με την πέτσα, που είναι πλούσια σε κολλαγόνο και δίνει στη σούπα τη λιπαρότητα που ζητάει.

Υλικά:
κοτόπουλο με το κόκαλο και την πέτσα
πιπέρι
αλάτι
λάδι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημενο
4 κλωνάρια σέλινο
λίγο μαϊντανό
4  καρότα
2 μέτριες πατάτες
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι , ή λίγο ξηρό θυμάρι
noodles
λίγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνετε το κοτόπουλο και το βράζετε σε μεγάλη κατσαρόλα.
Όταν βράσει, αφαιρείτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το καθαρίζετε από την πέτσα και τα κόκκαλα. Αφήνετε στην κατσαρόλα τον ζωμό.
Σε ένα τηγάνι σωτάρετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει  και κατόπιν το σκόρδο.
Στην κατσαρόλα με τον ζωμό,προσθέτετε το σωταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, το σέλινο, τα καρότα,τις πατάτες, τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία.
Όταν θα έχουν σχεδόν βράσει προσθέτετε το καθαρισμένο κοτόπουλο και το αφήνετε για άλλα 5΄.
Αφαιρέστε τη σούπα από τη φωτιά και προσθέστε αμέσως τα noodles. Αφήστε τα για περίπου 20 λεπτά να μαλακώσουν.
Προσθέστε το μαϊντανό και το χυμό λεμόνι.
Έτοιμη!