Παραδοσιακή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο!

Παραδοσιακή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο!

Μία συνταγή απλή για παραδοσιακή γαλατόπιτα  της γιαγιάς με έντονο άρωμα.

Υλικά:
6 ποτήρια γάλα κατσικίσιο ή αγελαδινό
1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
7 αβγά μεσαίου μεγέθους
2 βανίλιες

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά.

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία και ρίχνουμε τα χτυπημένα αβγά, το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με ένα αβγοδάρτη. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.

Όταν το μείγμα αρχίζει να κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας, και άρα αρχίζει να πήζει, συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια ξύλινη σπάτουλα πλέον «ξύνοντας» τον πάτο για να μην κολλήσει η κρέμα.

Όταν το μείγμα κάνει τις πρώτες φουσκάλες  σημαίνει ότι είναι έτοιμο, οπότε το κατεβάζουμε από την φωτιά. Προσοχή να μην σφίξει πολύ, πρέπει να ρέει.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο  ταψί μεγέθους 40Χ30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

Με πληροφορίες από το messinialive.gr