Πάνος Ιωαννίδης: Ο μετρ του είδους μας εξηγεί πώς να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά!

Πάνος Ιωαννίδης: Ο μετρ του είδους μας εξηγεί πώς να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά!

Ο σεφ της κριτικής επιτροπής του Master Chef μας αποκαλύπτει τα μυστικά του.

Ο Πάνος Ιωαννίδης, αν και έγινε ευρέως  γνωστός από την συμμετοχή του στο Master Chef, είναι ένας καταξιωμένος σεφ που λατρεύει την ιταλική κουζίνα.

Γι αυτό και εμείς τον λατρεύουμε διπλά!

Θέλησε, λοιπόν, μέσα από ον προσωπικό του λογαριασμό στο Youtube να μοιραστεί με τους ακολούθους του ένα ένα τα βήματα για να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά, καθώς και πως θα τα συντηρήσουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε λίγο αργότερα.

Παράλληλα, ο διάσημος κριτής μας εξηγεί γιατί δεν πρέπει να ξεπλένουμε τα βρασμένα μακαρόνια με νερό. Ο λόγος; Γιατί  φεύγει το άμυλο και χάνεται η γεύση τους.

Ο σεφ μας συμβουλεύει:

  • O βρασμός των ζυμαρικών εξαρτάται από το είδος, το πάχος και το σχήμα τους
  • Η κατσαρόλα πρέπει να είναι γεμάτη με νερό κατά τα 3/5
  • Αλατίζουμε καλά, 10 γρ. αλάτι ανά λίτρο νερού
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά
  • Τα ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσουν
  • Βράζουμε όσο προτείνει η εταιρεία παραγωγής των ζυμαρικών στη συσκευασία

Ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος συντήρησης των ζυμαρικών για να τα σερβίρουμε λίγο αργότερα;

  • Μπορούμε να προβράσουμε τα ζυμαρικά στο 80% του προτεινόμενου χρόνου που αναγράφεται στη συσκευασία
  • Σουρώνουμε χωρίς να ξεπλύνουμε με νερό και τα απλώνουμε σε ένα ταψί
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο
  • Σφραγίζουμε με μεμβράνη
  • Ανοίγουμε τρύπες στη μεμβράνη για να φύγει η θερμότητα και οι υδρατμοί
  • Περιμένουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου
  • Και τα διατηρούμε στο ψυγείο
  • Όταν έρθει η ώρα να τα καταναλώσουμε, βράζουμε για τον υπολειπόμενο χρόνο μαγειρέματος.