Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς αλλιώς! Με πορτοκάλι και σταφίδες

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς αλλιώς! Με πορτοκάλι και σταφίδες

Μία μικρή παραλλαγή του κλασικού σιμιγδαλένιου χαλβά που θα λατρέψεις!

Υλικά:
1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
100 γρ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή

Για το σιρόπι
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι και τα βράζετε για 5 λεπτά. Όταν το κατεβάσετε από την φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνετε μέσα τα δύο είδη σιμιγδαλιού. Προσθέτετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα και καβουρδίζετε τα υλικά ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να χάσει το αρχικό άσπρο χρώμα του. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τις σταφίδες. Ανακατεύετε ελαφρά, αφαιρείτε από το σιρόπι την πορτοκαλόφλουδα και το ξυλάκι της κανέλας και το ρίχνετε στο σιμιγδάλι με προσοχή για να μην καείτε (πιτσιλάει πολύ). Συνεχίζετε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα πλαϊνά της κατσαρόλας.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας, την καπακώνετε κι αφήνετε το χαλβά να κρυώσει λίγο. Ύστερα τον μεταφέρετε σε φόρμα πιέζοντας με κουτάλι για να μην αφήσει κενά και, όταν κρυώσει, τον ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και σερβίρετε με λίγη κανέλα αν σας αρέσει.

Πηγή:patrinews.gr