Το κόλπο για να μυρίζουν εντονότερα τα μπαχαρικά στο φαγητό ή το γλυκό

Το κόλπο για να μυρίζουν εντονότερα τα μπαχαρικά στο φαγητό ή το γλυκό

Το μυστικό βρίσκεται στην θερμότητα.

Για να πάρουμε όλα τα αρώματα του μπαχαρικού που χρησιμοποιούμε στο εκάστοτε φαγητό ή γλυκό που ετοιμάζουμε πρέπει να το …»ενεργοποιήσουμε».

Πώς;

Το περνάμε πρώτα από το τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε τίποτα. Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά βάζουμε τα μπαχαρικά -όπως κύμινο, κόλιανδρο, μαύρο πιπέρι, γαρύφαλλο, πάπρικα, μάραθο -σε αντικολλητικό τηγάνι (προσοχή: χωρίς λάδι) και τα καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να σκουρύνουν ελαφρώς. Όσο τα καβουρδίζουμε τα ανακατεύουμε συνεχώς με μία σπάτουλα και προσέχουμε να μην καούν. Θέλουν ελάχιστο καβούρδισμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χρησιμοποιούμε.