Λαχταριστό κέικ πορτοκαλιού με παπαρουνόσπορο

Λαχταριστό κέικ πορτοκαλιού με παπαρουνόσπορο

Υλικά:

200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 αβγά
ξύσμα από δύο πορτοκάλια
2 κουταλιές σούπας παπαρουνόσπορο

Για το σιρόπι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
χυμό από δυο πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το σιρόπι ώστε να είναι κρύο όταν το χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά και τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 5΄. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ, προσθέτουμε ένα ένα το ξύσμα, το παπαρουνόσπορο, το μπέικιν πάουντερ, τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι
Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50′  λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, τρυπάμε κέικ, το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με οδοντογλυφίδα και το ραντίζουμε με το κρύο σιρόπι. Έτοιμο!