Εύκολη και οικονομική «μπουγάτσα» από τον νικητή του MasterChef , Τιμολέοντα Διαμαντή!

Εύκολη και οικονομική «μπουγάτσα» από τον νικητή του MasterChef , Τιμολέοντα Διαμαντή!

Μία γλυκιά συνταγή του Τιμολέοντα Διαμαντή που θα λατρέψουν όλοι.

Ο σεφ εξηγεί ότι είναι πειραγμένη συνταγή «μπουγάτσας»,  «στην ουσία είναι σαν ένας (περίπου) χαλβάς μέσα σε φύλλα κρούστας», όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος, που αξίζει αν ετοιμάσετε.

Υλικά: 
190 γρ σιμιγδάλι χοντρό

240 γρ μαργαρίνη ή βιτάμ

220 γρ ζάχαρη

250 γρ πορτοκαλάδα ή ανθρακούχο νερό

2 – 4 βανίλιες ή 1⁄2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας

4 φύλλα κρούστας

Κανέλλα

Άχνη ζάχαρη

Σπορέλαιο (λίγο)

Εκτέλεση: 

  1. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, την πορτοκαλάδα και την μαργαρίνη.
  2. Τα βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα.
  3. Θα είναι έτοιμη μόλις αρχίζει και πήζει.
  4. Αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες μέσα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  6. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα στρόγγυλο ταψάκι και το λαδώνουμε.
  7. Λαδώνουμε τα φύλλα μας.
  8. Στη συνέχεια απλώνουμε το πρώτο φύλλο, το μισό να είναι μέσα στο ταψί και το μισό εκτός. Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο από την άλλη πλευρά. Το τρίτο φύλλο το τοποθετούμε κανονικά μέσα στο ταψί μας.
  9. Στην συνέχεια βάζουμε το τέταρτο φύλλο μέσα στο ταψί κανονικά και γεμίζουμε με την κρέμα μας.
    10.Γυρνάμε όλες τις άκρες από τα φύλλα μας μέσα στο ταψί και τα λαδώνουμε.
    11. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα σε προθερμασμένο φούρνο 30 λεπτά από την μία πλευρά
    12.Στην συνέχεια γυρίζουμε ανάποδα την μπουγάτσα μας και ψήνουμε για αλλά 30  λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά τα φύλλα μας.
    13.Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Τips:
1)Όταν θα ξεκινήσετε την κρέμα, θα μοιάζει σαν κομμένη αλλά μην ανησυχείτε θα γίνει όπως πρέπει.
2) Μπορείτε να βάλετε και παραπάνω φύλλα αναλόγως τις προτιμήσεις σας.
3) Στην ουσία είναι σαν ένας χαλβάς περίπου μέσα σε φύλλα κρούστας.
4) Αν θέλετε μπορείτε πρώτα να καβουρδίσετε λίγο το σιμιγδάλι μαζί με την μαργαρίνη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

"Μπουγάτσα" νηστίσιμη 🍊 Θεωρώ πως είναι η πιο οικονομική και η πιο εύκολη εκδοχή της 🤤 Είναι ότι πρέπει για την Σαρακοστή 🙏 Υ.Γ. Έχω βάλει σε εισαγωγικά την λέξη μπουγάτσα γιατί όλο και κάποιος θα πει ότι δεν είναι 😋 Βρείτε την συνταγή στο link στο προφίλ μου ✌️ #homemade #handmade #homecooking #traditional #desserts #greekfood #easyrecipes #foodstories

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Timoleon Diamantis (@timoleon_diamantis) στις