Socca: Ψωμί χωρίς αλεύρι εύκολο και γρήγορο- Θα το λατρέψεις

Socca: Ψωμί χωρίς αλεύρι εύκολο και γρήγορο- Θα το λατρέψεις
Everyday Food July

Ένα από τα πιο δημοφιλή street food στην Γαλλία. Νόστιμο, εύκολο, γρήγορο και οικονομικό.

Υλικά:
1 φλ. αλεύρι από ρεβύθια -χτυπάτε ρεβύθια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη
1 φλ. νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά μεχρι να ομογενοποιηθούν .
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο 220 βαθμούς.
Βάζουμε στον αναμμένο φούρνο ένα άδειο τηγάνι για πέντε λεπτά.
Βγάζουμε το τηγάνι, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε την ζύμη σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε στο φούρνο για 7-8 λεπτά. Έτοιμο!

Υ.Γ. Αν θέλετε να φτιάξετε παραπάνω ποσότητα, να θυμάστε ότι το socca φτιάχνεται πάντοτε από ίση ποσότητα ρεβυθάλευρου και νερού. Τόσο απλό.