Ψάρι στο φούρνο με ριγανάτες πατάτες από τον Βασίλη Καλλίδη -Θα το λατρέψετε

Ψάρι στο φούρνο με ριγανάτες πατάτες από τον Βασίλη Καλλίδη -Θα το λατρέψετε

Μια γευστική και εύκολη συνταγή.

Ο Βασίλης Καλλίδης έφτιαξε κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» ψάρι στο φούρνο με ριγανάτες πατάτες.

Υλικά:
1 ψάρι περίπου 1.5 κιλό
1,5 κιλό πατάτες χοντροκομμένες για φούρνο
1κ.σ. τοματοπελτές
2 κρεμμύδια σε φετάκια
3 καρότα σε ροδέλες
1-2 ντομάτες ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο
1φλ. ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Μαρινάρετε το ψάρι με αλάτι, πιπέρι, ρίγανι και λίγο ελαιόλαδο για τουλάχιστον 2-3 ώρες .
Επειδή το ψάρι θέλει λιγότερο χρόνο ψησίματος από τις πατάτες, ξεκινάμε πρώτα με τις πατάτες.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα καρότα, τον τοματοπελτέ (χωρίς να τον αραιώσουμε),ρίγανη, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι, και πολύ λίγο νερό, τα ανακατώνουμε και τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και βάζουμε πάνω το μαριναρισμένο ψάρι.
Πάνω από ψάρι τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας.
Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Έτοιμο!

ΚΛΕΙΣΙΜΟ