Λευκή μους: Η πανεύκολη συνταγή του Δημήτρη Μπέλλου που αποθέωσαν οι κριτές!

Λευκή μους: Η πανεύκολη συνταγή του Δημήτρη Μπέλλου που αποθέωσαν οι κριτές!

Αποκαλύπτει το μυστικό του σε μία πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψεις.

Ο Δημήτρης Μπέλλος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή η «Φωλιά των ΚούΚου» και μπήκε στην κουζίνα για να φτιάξει μους λευκής σοκολάτας που αποθέωσαν οι κριτές του
MasterChef 4.

Υλικά:
500 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Προαιρετικά: Τσίλι, ginger, μαστίχα, βασιλικός
Λευκή σοκολάτα και διάφορα φρούτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, να αχνίσει.
Κόβουμε σε κομμάτια την λευκή σοκολάτα.
Την αδειάζουμε ζεστή σε μπολ, προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μαρίζ να λιώσει και να ενσωματωθεί. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 2 με 3 ώρες. Πρέπει να κρυώσει καλά για να μην μας κόψει.
Βγάζουμε από το ψυγείο, αν το επιθυμούμε προσθέτουμε τζίντζερ, τσίλι, και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει και να σφίξει αρκετά. Προσθέτουμε τον βασιλικό.
Την τοποθετούμε με κουτάλι σε ποτηράκια.

Για τη γαρνιτούρα λευκής σοκολάτας:
Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε αραιωμένα τα κομμάτια σοκολάτας και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-13 λεπτά. Ψιλοκόβουμε την καραμελωμένη σοκολάτα.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα λαι την ενώνουμε με την ψητή σοκολάτα. Γυρίζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα σε ένα λεπτό στρώμα.
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 10 με 20 λεπτά.
Σπάμε σε ασύμμετρα κομμάτια και γαρνίρουμε τη μους, προσθέτοντας αν το επιθυμούμε και φρούτα της επιλογής μας. Έτοιμη!

Το μυστικό της συγκεκριμένης συνταγής είναι η καμένη σοκολάτα, που το ανακάλυψε από ένα ατύχημα, όταν δούλευε στη Νορβηγία. «Είχαμε κάψει λευκή σοκολάτα και δεν θέλαμε να την πετάξουμε. Όταν βάλεις σε κάτι πικρό, κάτι πολύ γλυκό, ισορροπείς τη γεύση» εξήγησε.