Σουβλάκι κοτόπουλο: Η Στεφανίδου έκανε τη συνταγή του Πετρετζίκη και την προτείνει ανεπιφύλακτα! Δείτε την

Σουβλάκι κοτόπουλο: Η Στεφανίδου έκανε τη συνταγή του Πετρετζίκη και την προτείνει ανεπιφύλακτα! Δείτε την

Η Τατιάνα Στεφανίδου την δοκίμασε και την προτείνει ανεπιφύλακτα.

Μάλιστα, η παρουσιάστρια έκανε και μία μικρή παραλλαγή. Αντί να τα τηγανίσει τα έψησε στο μπαρμπεκιου και μας την έγραψε αναλυτικά:

Υλικά (για 8 – 10 μερίδες):
120 γρ. soy sauce & έξτρα για το σερβίρισμα

50 γρ. ζάχαρη

60 γρ. λευκό κρασί ή σάκε

60 γρ. mirin

250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, στήθος

250 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, μπούτι

100 γρ. εντόσθια πουλιών

1 κρεμμύδι

αλάτι και πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα, θα χρειαστείτε:

1 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 λάιμ σε φέτες

1 αγγούρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι σε αρκετό νερό. Αυτό το κάνουμε, για να τραβήξουν υγρασία τα ξυλάκια και να μην προλάβουν να μαυρίσουν και να καούν μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου, το μπούτι και τα εντόσθια σε κυβάκια 2 εκ. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ μαζί με τη soy sauce, τη ζάχαρη, το κρασί και το mirin.

Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί το κοτόπουλο μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και ξεχωρίζουμε τα «πέταλα» του. Καρφώνουμε στο κάθε καλαμάκι τα κομμάτια κοτόπουλου εναλλάξ με το κρεμμύδι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καλαμάκια 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σβήνουμε με τη μαρινάδα τους, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να έχουμε μία παχύρρευστη σάλτσα. Σερβίρουμε με αγγούρι, έξτρα soy sauce, φέτες λάιμ και πασπαλίζουμε με σουσάμι και φρέσκο κρεμμυδάκι.