Πίτες για σουβλάκι: Ο Πάνος Ιωαννίδης μας δείχνει πώς να τις φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα με ελάχιστο λάδι! (vid)

Πίτες για σουβλάκι: Ο Πάνος Ιωαννίδης μας δείχνει πώς να τις φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα με ελάχιστο λάδι! (vid)

Σπιτικές και αφράτες πίτες για σουβλάκι από τον κριτή του Masterchef.

Ο Πάνος Ιωαννίδης μέσα από το κανάλι του στο Youtube μοιράζεται συνταγές και μικρά κόλπα που βοηθάνε να πετυχαίνουν στην εκτέλεσή τους.

Αυτή τη φορά ετοίμασε πίτες για σουβλάκι με ελάχιστο λάδι στο τηγάνισμα. Θα χρειαστούμε όμως λαδόκολλα.

Υλικά:
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
16 γρ ξηρή μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
600 ml χλιαρό νερό
50 γρ επιπλέον αλεύρι για το ζύμωμα
Καλαμποκάλευρο για το άνοιγμα
Ηλιέλαιο για το ψήσιμο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς για 10 λεπτά και παράλληλα ξεκινάμε την εκτέλεση της συνταγής.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2/3 του αλευριού, το αλάτι, τη ζάχρη και την ξηρή μαγιά και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί χυλός.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα (στην αρχή θα κολλάει αρκετά).
Όταν γίνει μαλακό και δεν κολλάει στα χέρια, σταματάμε.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια 160 γρ. περνώντας τες ελαφρά από το αλεύρι.
Αλευρώνουμε τον πάτο ενός μεγάλου ταψιού, βάζουμε τα ζυμαράκια με απόσταση μεταξύ τους και σφραγίζουμε με μεμβράνη.
Βάζουμε το ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και αφού τον έχουμε σβήσει και αφήνουμε περίπου μισή ώρα να φουσκώσουν.
Ανοίγουμε τις πίτες πασπαλίζοντας με λίγο καλαμποκάλευρο και πιέζοντας με τα δάχτυλα εδώ κι εκεί, ώσπου να γίνουν οι πίτες στο μέγεθος που θέλουμε.
Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και κόβουμε κυκλικά με ένα ψαλίδι με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε έναν δίσκο.
Βάζουμε λίγο νερό σε τηγάνι που έχει ζεσταθεί, στρώνουμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό πάνω από τη λαδόκολλα και λίγο λάδι και τοποθετούμε την πίτα, σκεπάζοντας με ένα ακόμη τηγάνι ίδιου διαμέτρου ή με καπάκι.
Ξεσκεπάζουμε στα 2-3 λεπτά, γυρίζουμε την πίτα, προσθέτουμε λίγο νερό κάτω από τη λαδόκολλα και ξανασκεπάζουμε.

Δείτε τον Πάνο Ιωαννίδη να ετοιμάζει την συνταγή σε μόλις 4΄: