Μυρίζει καλοκαίρι: Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο!

Μυρίζει καλοκαίρι: Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο!

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για αυτούς που αγαπούν τις μελιτζάνες.

Πρόκειται για μια νόστιμη πίτα με μελιτζάνες, λίγη φέτα, μυρωδικά, κεφαλογραβιέρα και ένα χυλό από αλεύρι ολικής δίκοκκου σιταριού. Η δόση αυτή είναι μεγάλη, για ένα στρογγυλό ταψί 28-29εκ., αλλά εσείς μπορείτε να φτιάξετε την μισή, εάν θέλετε.

Υλικά:
3 μ μελιτζάνες , κομμένες σε μικρά κυβάκια
2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
3 αυγά, χτυπημένα
130γρ. φέτα, θρυμματισμένη
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ρίγανη
500γρ. αλεύρι
560ml γάλα
ελαιόλαδο
τριμμένη κεφαλογραβιέρα (για πασπάλισμα)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο (4-5 κ.σούπας) τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν ( αν δεν θέλετε να τις τηγανίσετε, ψήνετε στον φούρνο μόνο τις μελιτζάνες για μία ώρα περίπου και σοτάρετε μόνο το κρεμμύδι).
Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα αυγά, την φέτα, τον μαϊντανό και την ρίγανη και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα,  2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατώνουμε μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψί 28-30εκατοστά στρώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα, απλώνουμε καλά, προσθέτουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για περίπου μία ώρα. Έτοιμη!