Θρεπτικά και γευστικά ταχινοπιτάκια!

Θρεπτικά και γευστικά ταχινοπιτάκια!

Μια απλή και γευστική συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Με τα συγκεκριμένα υλικά βγαίνουν περίπου 30-40 πιτάκια.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι, σκληρό
200γρ. ταχίνι
1 φλιτζάνι σουσαμέλαιο
50γρ. σουσάμι
1 κουτ. σούπας αλάτι

Εκτέλεση:
Για την ζύμη, ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκανίτσα μαζί με το αλάτι και προσθέτετε λίγο λίγο κρύο νερό ανακατεύοντας. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία με το αλεύρι αρχίζετε να ζυμώνετε μέχρι να είναι σχετικά σκληρή, ελαστική και εύπλαστη.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με το σουσαμέλαιο μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ανοίγετε τη ζύμη σε τέσσερα φύλλα. Αλείφετε το κάθε φύλλο με το μίγμα ταχίνι το διπλώνετε στα τέσσερα και το ξαναζυμώνετε.

Στη συνέχεια, ξανανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, το οποίο κόβετε σε χοντρές λωρίδες και μετά σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Τα διπλώνετε στα δυο και φτιάχνετε τριγωνάκια.

Λαδώνεται ένα ταψί και τοποθετείτε τα τριγωνάκια με κενό μεταξύ τους. Πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.