Γλυκό κουταλιού σταφύλι! Η συνταγή που θα λατρέψεις

Γλυκό κουταλιού σταφύλι! Η συνταγή που θα λατρέψεις

Αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους.

Υλικά:
1 κιλό σταφύλι, σταφίδα
½ κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
Xυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
Αφαιρούμε τις ρώγες από τα τσαμπιά και τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα μισά από τα σταφύλια που έχουμε πλύνει και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα σταφύλια (έχουμε δηλαδή δύο στρώσεις σταφύλια και ανάμεσα τη ζάχαρη).

Αφήνουμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Μετά το πέρας της απαραίτητης ώρας, προσθέτουμε το νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα ξαφρίζοντας με μια τρυπητή κουτάλα.

Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό όλο το βράδυ.

Την επομένη ξαναβάζουμε την κατσαρόλα όπως είναι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε την αρμπαρόριζα βράζοντας να δέσει το σιρόπι για περίπου 15 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.

Αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και είναι έτοιμο το γλυκό!

Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Tips: Για κάθε 1 κιλό σταφύλι, υπολογίζεται πάντα ½ κιλό ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό. Αυτός είναι ο βασικός κανόνας για να ετοιμάσετε όση ποσότητα από το γλυκό κουταλιού θέλετε.

Tips1:  Για να μην διαλυθούν τα σταφύλια, μετά το πλύσιμο μπορούμε να τα περάσουμε από χυμό λεμόνι, και δεν ανακατεύουμε το γλυκό όσο βράζει.