Ριγκατόνι στο φούρνο με μελιτζάνα και μοτσαρέλα!

Ριγκατόνι στο φούρνο με μελιτζάνα και μοτσαρέλα!

Υλικά:
500γρ. ριγκατόνι
700 γρ. μελιτζάνας
350 γρ. μοτσαρέλα
70 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
2 ντομάτες (για τη σάλτσα)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
λευκό κρασί
ελαιόλαδο
βασιλικός
αλάτι
πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα ντομάτας:
Βάζετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα σκόρδα για ένα λεπτό περίπου. Προσθέτετε την κόκκινη πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα ένα λεπτό. Ρίχνετε το κρασί και δυναμώνετε τη φωτιά για να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει για λίγο και μετά προσθέστε την ντομάτα και τα φύλλα βασιλικού. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει και να γίνει λίγο παχύρρευστη. Αλατοπιπερώνετε.

Παράλληλα βράζετε τα ριγκατόνι, τα σουρώνετε καλά και τα ρίχνετε σε ένα πυρέξ.

Κόβετε τις μελιτζάνες σε μπαστούνια και τις τηγανίζετε με λίγο λάδι. Τις αφήνετε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Στο πυρέξ με τα ριγκατόνι περιχύνετε τη μισή σάλτσα, τις μελιτζάνες και τη μοτσαρέλα. Σκεπάζετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και με φρέσκο βασιλικό.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο  για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Έτοιμα!
Σερβίρετε με παρμεζάνα.