Τα 3 υλικά που «φορτώνουν» θερμίδες την σαλάτα!

Τα 3 υλικά που «φορτώνουν» θερμίδες την σαλάτα!

Αρκεί μεγάλη ποσότητα από αυτά για να «εκτοξεύσουν» τον θερμιδομετρητή…

Η αγαπημένη μας σαλάτα μπορεί να θεωρείται μία εύκολη και αθώα επιλογή για τις βραδινές λιγούρες, ιδιαίτερα για όσους προσέχουν την διατροφή τους, κρύβει, ωστόσο, παγίδες, αν δεν προσέξεις την ποσότητα κάποιων υλικών.

Για αυτό, λοιπόν, προκειμένου να μην δεις την ζυγαριά να ανεβαίνει αντί να κατεβαίνει και ενώ είσαι μόνο με βραδινές σαλάτες, την επόμενη φορά που θα θες να προσθέσεις τα παρακάτω υλικά κάντο με πολύ αυστηρό μέτρο. Εννοείται, ότι από το dressing που θα επιλέξεις θα απουσιάζει η μαγιονέζα…

Κρουτόν
Την κάνουν πιο χορταστική και νόστιμη αλλά έχουν φρυγανιστεί με βούτυρο ή λάδι, γι αυτό προσοχή, βάζουμε ελάχιστα ή τα αντικαθιστούμε με φρυγανιές ολικής αλέσεως.

Αποξηραμένα φρούτα
Γενικά είναι μία νοστιμιά που θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς ένα φαινομενικά αθώο σνακ κρύβει πολλές θερμίδες λόγω του ότι περιέχει διπλάσια ζάχαρη από αυτήν του ίδιου φρέσκου φρούτου…

Ξηροί καρποί
Απαραίτητο συστατικό σε μια πλουσιοπάροχη σαλάτα που προσφέρει και κάποια απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, ωστόσο, πρέπει αυστηρά η καθημερινή κατανάλωση να μην ξεπερνά την μία χούφτα και κατά προτίμηση ανάλατα.