Μανιτάρια ψητά στο φούρνο! Τραγανά και πεντανόστιμα

Μανιτάρια ψητά στο φούρνο! Τραγανά και πεντανόστιμα

Αν αγαπάς τα μανιτάρια, θα λατρέψεις αυτή την απλή και υγιεινή συνταγή. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε είδος μανιταριών, αλλά ταιριάζουν ιδιαίτερα τα πλευρώτους.

Υλικά:
μανιτάρια πλευρώτους
φρέσκο κρεμμύδι
μαϊντανός
άνηθος,
θυμάρι
σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένεις τα μανιτάρια και τα κόβεις.
Ψιλοκόβεις όλα τα βότανα.
Σε ένα ταψί απλώνεις τα κομμένα μανιτάρια, πασπαλίζεις με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλάτι, το πιπέρι και το σκόρδο και περιχύνεις με ελαιόλαδο.
Τα ψήνεις  για περίπου 25΄σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν προσθέτει το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζεις το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να γίνουν τραγανά και το σκόρδο να πάρει χρώμα.

Tip: Στα μανιτάρια προσθέτουμε το αλάτι προς το τέλος του ψησίματος, διαφορετικά απελευθερώνει νωρίς την υγρασία τους κάνοντάς τα να μαγειρευτούν στον ατμό και να μην αποκτήσουν ωραίο χρώμα και τραγανή υφή.