Λαχταριστά βραχάκια με μόνο 2 υλικά από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη! Απίθανη και πανεύκολη συνταγή

Λαχταριστά βραχάκια με μόνο 2 υλικά από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη! Απίθανη και πανεύκολη συνταγή

Σοκολατάκια για μικρούς και μεγάλους εύκολα γρήγορα, οικονομικά και χωρίς πολλές θερμίδες.

Το βασικό συστατικό είναι να πάρουμε μία πολύ καλής ποιότητας κουβερτούρα.

Υλικά:
250 γρ. κουβερτούρα υγείας
170 αμύγδαλο ωμό με φλούδα

Εκτέλεση:
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C στον αέρα για περίπου 10-12 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Κόβουμε 20 γραμ. κουβερτούρας και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπεν μαρί (αν δεν έχετε δείτε εδώ πώς κάνουμε ένα αυτοσχέδιο) ρίχνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα αφού την έχουμε κόψει σε μεγάλα κομμάτια και την λιώνουμε.
Παίρνουμε τα 20γρ, κουβερτούρας και την κόβουμε σε πολύ πολύ μικρά κομμάτια, σχεδόν σκόνη.
Όταν λιώσει η κουβερτούρα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την πολύ καλά τριμμένη υπόλοιπη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε μέσα τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι να αναμειχτούν όλα τα αμύγδαλα με τη σοκολάτα.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα με 5-6 αμύγδαλα τη φορά και τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Έτοιμα!

Tips: Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αμύγδαλα και με αποξηραμένα φρούτα
Tips 1: Αυτό που κάνουμε με ξεχωριστά τα 20 γρ. κουβερτούρας γίνεται για αν μην ασπρίζουν τα βραχάκαι όταν μπαίνουν στο ψυγείο.

Τη συνταγή την βρήκαμε από το κανάλι του σεφ στο Youtube Channel. Dimitrios Makriniotis