Άλλη γεύση: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με cranberries!

Άλλη γεύση: Σιμιγδαλένιος χαλβάς με cranberries!

Ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο γλυκό, έφτιαξε στην εκπομπή « Στη φωλιά των Κούκων», ο Σταύρος Βαρθαλίτης. Σιμιγδαλένιο χαλβά με ψητά αμύγδαλα και cranberries.

Υλικά:

1 ποτήρι ηλιέλαιο

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό

3 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

120 γρ. αμύγδαλα ψητά

120 γρ. cranberries

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Καβουρδίζουμε το λάδι με τα 2 σιμιγδάλια μέχρι να πάρει το χρώμα που θέλουμε, στη συνέχεια ρίχνουμε την ζάχαρη σιγά σιγά και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές παχύρευστο μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα. Το τοποθετούμε σε μια φόρμα, το αφήνουμε 2 με 3 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου και είναι έτοιμο!!!

Καλή μας όρεξη