Γρήγορο Κέικ μήλου!

Γρήγορο Κέικ μήλου!

Ό,τι πρέπει για το πρωινό ή απογευματινό καφέ και τα παιδιά θα το λατρέψουν.

Υλικά:

1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα

3/4 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη

1 φλ. τσαγιού κόκκινο μήλο ψιλοκομμένο

2 μεγάλα αβγά

1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλ. τσαγιού λάδι

1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και τη ζάχαρη.

Προσθέστε το ψιλοκομμένο μήλο και ανακατέψτε ξανά.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέστε τα αβγά, τη βανίλια, το λάδι και το γιαούρτι.

Ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθούν οι κρόκοι των αβγών.

Προσθέστε το μείγμα των υγρών σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βουτυρώνετε  τη φόρμα για κέικ και ρίχνετε το μείγμα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30- 35 λεπτά.

Υ.Γ. Μπορείτε να το επικαλύψετε με κανέλα. Θα χρειαστείτε: 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη,1 κ. γλ. κανέλα τριμμένη, 1 κ. γλ. βούτυρο λιωμένο. Ετοιμάζετε την επικάλυψη της κανέλας ανακατεύοντας πολύ καλά την κανέλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο και πασπαλίζετε το μείγμα στη φόρμα.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ