Πανεύκολη συνταγή για τάρτα μήλου από την  Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και την αδερφή της!

Πανεύκολη συνταγή για τάρτα μήλου από την  Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και την αδερφή της!

Η αγαπημένη ηθοποιός με την ζαχαροπλάστη αδερφή της, Εβίτα, φτιάχνουν ένα λαχταριστό γλυκό.

Για τη γέμιση:

– 40γρ χυμό λεμονιού

– 600γρ ξινόμηλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες (3 μεγάλα μήλα).

– 1 κ.γ. κανέλα

– μισή κ.γ. κάρδαμο

– 80 γρ. ζάχαρη καστανή

– 40γρ κράνμπερις

– 80γρ καρύδια

Υλικά για τη ζύμη:

– 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 180 γρ. βρώμη

– 80 γρ. ζάχαρη καστανή

– 10γρ. ξύδι λευκό

– 80 γρ. ταχίνι

– 130 γρ. ηλιέλαιο

– Ξύσμα από μισό λεμόνι (προαιρετικά)

– 1 κ.γ. αλάτι

– 1/2 κ.γ. σόδα

Εκτέλεση:

Για τη γέμιση: Ρίχνουμε τα μήλα με την κανέλα και το κάρδαμο σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι τα μήλα να βγάλουν όλα τους τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη , τα καρύδια και τα κράνμπερις και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη ζύμη: Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Αν δεν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε με τα χέρια σ΄ένα μεγάλο μπολ.

Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, πάχους 0,5 εκ και κόβουμε με δίσκους κατά 1,5 εκ μεγαλύτερους από το χείλος της ταρτιέρας. Τοποθετούμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και ρίχνουμε μέσα τα μήλα. Κόβουμε άλλον ένα δίσκο ίδιου μεγέθους με το χείλος της ταρτιέρας, σκεπάζουμε την τάρτα και πιέζουμε με τα δάχτυλα μας να ενωθεί η πάνω ζύμη με τη ζύμη της βάσης. Ψήνουμε στους 160 οC για 40′.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί βήμα- βήμα την εκτέλεση της συνταγής από τις δύο αδερφές: