Πίτσα με σοκολάτα γάλακτος και μπανάνα!

Πίτσα με σοκολάτα γάλακτος και μπανάνα!

Η πιο γλυκιά εκδοχή της πίτσας!

Υλικά:

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
  • 3 μπανάνες
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 100ml κρέμα γάλακτος

    Για τη ζύμη
  • 400γραμμάρια αλεύρι
  • 100γραμμάρια σιμιγδάλι
  • 10γραμμάρια μαγιά
  • 10γραμμάρια αλάτι
  • 50ml λάδι
  • 375ml νερό

    Εκτέλεση
    :

Ετοιμάζουμε τη ζύμη.
Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά και το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε σε ένα λεκανάκι το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι, τα ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσετε μια μαλακιά και λεία ζύμη.
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και περισσότερο.
Όταν  ξεκουραστεί και φουσκώσει η ζύμη τη βάζουμε σε μία ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψί, αφού το έχουμε λαδώσει και την απλώνουμε με τα δάχτυλα.
Αφήνουμε άλλη μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Όσο είναι στο ψυγείο, κόβουμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και την λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κόβουμε  τις μπανάνες σε ροδέλες.
Απλώνουμε το μείγμα στη ζύμη και τις κομμένες μπανάνες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά στην τελευταία σχάρα από κάτω.

Tip: Για να μην μαυρίσουν οι μπανάνες όταν τις κόψετε μπορείτε να τις περιχύσετε με χυμό λεμονιού.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ