Εύκολη συνταγή για πρόσφορο

Εύκολη συνταγή για πρόσφορο

Υλικά:
500 γρ. αλεύρι
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ζάχαρη για πασπάλισμα στη μαγιά
15 γρ. νωπή μαγιά
300 γρ. χλιαρό νερό (μπορεί να μην χρειαστεί όλο. Όσο πάρει για να γίνει η ζύμη σφιχτή)

Εκτέλεση:
Για να ενεργοποιήσουμε τη νωπή μαγιά, τη βάζουμε σε ένα μπολάκι, την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Έπειτα, ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και τότε την προσθέτουμε στο αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει.
Διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νερό.
Ρίχνουμε το νερό στη λεκάνη και ζυμώνουμε για 20 λεπτά.
Μετά σκεπάζουμε με μια πετσέτα τη λεκάνη και αφήνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά. Ξαναζυμώνουμε για 10 λεπτά και ξανασκεπάζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Ζυμώνουμε τρίτη και τελευταία φορά για 20 λεπτά.
Κόβουμε τη ζύμη στα δύο και πλάθουμε δύο μπαλίτσες και τα βάζουμε σε δύο λαδωμένα ταψάκια.
Αλευρώνουμε τη σφραγίδα για πρόσφορα που θα πρέπει να έχουμε και πατάμε πάνω με δύναμη.
Τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος, ώσπου να φουσκώσουν.
Με ένα ψιλό βελόνι τρυπάμε τα πρόσφορα στις 4 γωνίες της σφραγίδας και στην μέση (το βελόνι δεν πρέπει να φτάσει μέχρι κάτω). Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 45 λεπτά περίπου.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ