Χορταστική και αποτοξινωτική σαλάτα που ισοδυναμεί με ένα γεύμα!

Χορταστική και αποτοξινωτική σαλάτα που ισοδυναμεί με ένα γεύμα!

Με θρεπτικά συστατικά που θα σου δώσουν ενέργεια με λίγες θερμίδες.

 Υλικά:

  • 5 φουντούκια
  • 100 γρ. πλιγούρι
  • 10 ντοματίνια
  • 100 γρ. σπανάκι baby
  • 1 αβοκάντο
  • Αλάτι
  • ΠιπέριΓια το ντρέσινγκ:
    Ελαιόλαδο
  • 2 κσ χυμό πορτοκάλι
  • 2 κσ χυμό λεμόνι
  • 2 κσ μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε 3 φλιτζάνια νερό να βράσει. Προσθέτουμε το νερό με λίγο αλάτι σε μπολ και ρίχνουμε το πληγούρι. Σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει το πλιγούρι για τουλάχιστον 30’λεπτά. Μπορείτε να βράσετε αν θέλετε το πλιγούρι, αλλά έτσι θα έχει πιο δροσερή αέρινη γεύση.

Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κομματάκια και πλένουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Όταν το πλιγούρι είναι έτοιμο το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα φουντούκια, το σπανάκι, τα ντοματίνια και το σουσάμι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και το ρίχνουμε στη σαλάτα.
Είναι έτοιμη!