Ριγκατόνι με κοτόπουλο και λαχανικά στον φούρνο!

Ριγκατόνι με κοτόπουλο και λαχανικά στον φούρνο!

Από τον Σταύρο Βαρθαλίτη.

Μία λαχταριστή συνταγή, όπως την παρουσίασε ο σεφ στην εκπομπή «breakfast@star».

Υλικά:

  • 500 γρ. Ριγκατόνι
  • 500 γρ. κοτόπουλο στήθος ή μπούτι χωρίς το κόκαλο
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πιπεριά πορτοκαλή
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 2 πιπεριές φλωρίνης
  • 1 κ.σ. πάστα τομάτα
  • 400 γρ. τομάτα κόν-κασέ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 60 γρ. κόκκινο κρασί
  • 1 ποτήρι νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 300 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 10 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι
    πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.
Tα σουρώνουμε, τα μεταφέρουμε στο πυρέξ, ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Όσο βράζουν τα μακαρόνια, πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε σε μέτριες λωρίδες τις πιπεριές και το κοτόπουλο σε μεγάλους κύβους.
Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2’, προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 3’
Προσθέτουμε το πελτέ τομάτας, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και τσιγαρίζουμε για 1’.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την τομάτα κον-κασέ, την πάπρικα, τα φύλλα από το φρέσκο θυμάρι και το φρέσκο βασιλικό κομμένα με το χέρι, αλάτι και φρέσκο-τριμμένο πιπέρι.
Μεταφέρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα στο πυρέξ, ρίχνουμε τα 2/3 από τη τριμμένη μοτσαρέλα, ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά, απλώνουμε ομοιόμορφα .
Ψήνουμε Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20’ ,τα τελευταία 10’ το βγάζουμε από το φούρνο, απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και το ξαναβάζουμε στο φούρνο.
Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.