Φτιάξε τιραμισού με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν!

Φτιάξε τιραμισού με τα μελομακάρονα που περίσσεψαν!

Μία εύκολη συνταγή για τιραμισού με μελομακάρονα από τον  Σταύρο Βαρθαλίτη.

Υλικά:

  • 500 γρ. μελομακάρονα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. στιγμιαίο καφέ
  • Κακάο
  • Τριμμένη σοκολάτα

Υλικά για την κρέμα

  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος κρύα 35%
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.σ. αμμαρέτο

Εκτέλεση:

Αρχικά, λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, προσθέτουμε το στιγμιαίο καφέ και ανακατεύουμε.

Παράλληλα προσθέτουμε στο κάδο του μπλέντερ τα μελομακάρονα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα.

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα, μέχρι υλικά να ομογενοποιηθούν.

Μεταφέρουμε τα τριμμένα μελομακάρονα σε ένα πυρέξ και τα στρώνουμε, ομοιόμορφα στη βάση του.

Το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Εκτέλεση για την κρέμα:

Ανακατεύουμε στο κάδο του μίξερ με το σύρμα, τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 3’ , μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σαντιγί που να στέκετε.

Παράλληλα σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με μια μαρίζ το μασκαρπόνε να αφρατέψει.

Μόλις είναι έτοιμη η σαντιγί, το προσθέτουμε μέσα μαζί με το αμμαρέτο και τα ανακατεύουμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα να σφίξει ή κρέμα.

Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και απλώνουμε πάνω από τα στρωμένα μελομακάρονα τη μισή ποσότητα από τη κρέμα.

Τρίβουμε το υπόλοιπο μείγμα με τα μελομακάρονα από πάνω και καλύπτουμε ομοιόμορφα με όση κρέμα μας έχει απομείνει.

Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Πασπαλίζουμε με κακάο και τριμμένη σοκολάτα.