Το μυστικό για ιδανικές τηγανικές πατάτες- Αποκαλύπτουν δύο σεφ

Το μυστικό για ιδανικές τηγανικές πατάτες- Αποκαλύπτουν δύο σεφ

Οι τητανιτές πατάτες αποτελούν το ιδανικό συνοδευτικό για το πιο απλό μέχρι το πιο περίπλοκο γεύμα ή δείπνο.

Μερικές φορές, ωστόσο, όσο κι αν προσπαθούμε δεν μπορούμε να φτιάξουμε τις ιδανικά τραγανές και νόστιμες πατάτες.

Ωστόσο, ηαγγλική εφημερίδα «Sun» ζήτησε τις συμβουλές δύο σεφ γνωστών εστιατορίων και μας τις παρουσιάζουν.

Αρχικά, ο Ligia Lugo του «The Daring Kitchen» τονίζει πως όταν αγοράζουμε τις πατάτες, πρέπει να παίρνουμε αυτές που έχουν το λιγότερο νερό μέσα τους. Για αυτό πρέπει να διαλέγουμε αυτές που ανήκουν στην κατηγορία russet. Αυτές δηλαδή που έχουν μεγάλο μέγεθος, σκούρα φλούδα και το εσωτερικό τους είναι λευκό και στεγνό. «Όσο λιγότερο νερό έχουν μέσα τους, τόσο πιο τραγανές θα γίνουν αφού μαγειρευτούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, ο Dickie Nelson του «Fat Hippo» αποκάλυψε το μυστικό του στο τηγάνισμα. Ο ίδιος τις τηγανίζει σε χαμηλή θερμοκρασία, τις βγάζει και τις αφήνει για να «ξεκουραστούν» και μετά από μερικά λεπτά, τις ξαναρίχνει σε καυτό λάδι,δηλαδή τις τηγανίζει μέχρι να ροδίσουν σε θερμοκρασία πολύ υψηλή.

«Με το διπλό τηγάνισμα εξασφαλίζεις οτι θα είναι τραγανές απ’ έξω. Μόλις δεις οτι έχουν γίνει τραγανές, τις βγάζουμε από το τηγάνι. Πρέπει όμως όταν τις ρίξεις στο λάδι, να βγάλουν φουσκάλες. Αυτό είναι καλό. Αν δεν βγάλουν, πάει να πει πως θα είναι μαλακές», ανέφερε.