Συνταγή για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια που έχετε φάει!

Συνταγή για τα πιο ζουμερά μπιφτέκια που έχετε φάει!

Τα πιο νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια που έχετε φάει με τα πιο απλά υλικά. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι ένα κιλό καλός κιμάς με λίγο λίπος.

Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος με λίγο λίπος
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 ντομάτες τριμμένες
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
2 κ.σ. κόκκινο ξίδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη
μαϊντανό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βάζετε το ξερό ψωμί να μουλιάσει σε άφθονο νερό και μετά το στίβετε πολύ καλά στο χέρι.

Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, τρίβετε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειάζονται όλα τα υγρά τους. Ρίχνετε το μουλιασμένο ψωμί σε «ψίχες». Προσθέτετε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνετε πολύ καλά για να αφρατέψει το μείγμα. Προσοχή όσο περισσότερο τόσο καλύτερα.

Αφήνετε  το μείγμα να «ξεκουραστεί» περίπου μισή ώρα.

Πλάθετε σε χοντρές «μπαλίτσες» για να είναι ζουμερά.

Ψήνετε σε πολύ καυτή σχάρα ή πολύ καυτό μπάρμπεκιου γιατί με αυτόν τον τρόπο τα μπιφτέκια δεν ξηραίνονται στο εσωτερικό και κρατούν υγρά.