Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Υλικά:
- 300 γρ. baby πατάτες
- 1 μέτριο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 6 ελιές
- 6 ντοματίνια
- 1 συσκευασία τόνου κατά προτίμηση σε λάδι
- 2 κ.σ. μαϊντανό ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- ¼ φλ. Ελαιόλαδο
- χυμό από ½ μέτριο λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Διαλέγουμε πολύ μικρές φρέσκιες πατάτες.
- Τις αφήνουμε να σταθούν σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για 5’ .
- Μετά τρίβουμε καλά και καθαρίζουμε τις πατάτες γιατί θα τις μαγειρέψουμε με την φλούδα τους.Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ολόγυρα.
- Βάζουμε τις μικρές πατάτες σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν περίπου για 25′.
- Ο βρασμός της πατάτας εξαρτάται πάντα από το μέγεθος και την ποιότητα της πατάτας.
- Αφού βράσουν οι πατάτες τις βάζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε στεγνώσουν για λίγο. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι σε λαδολέμονο
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Όσο οι πατάτες είναι ζεστές προσθέτουμε το λαδολέμονο και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ρουφήξουν οι πατάτες το λαδολέμονο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες ,το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι,την κάπαρη και τις ελιές. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον διαλύουμε με το πιρούνι. Τον προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε την πατατοσαλάτα με τόνο και ελέγχουμε το αλάτι και το λεμόνι αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον.Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα σε δυο πιάτα.