Συνταγή για πατατοσαλάτα με τόνο!

Συνταγή για πατατοσαλάτα με τόνο!

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά:

  • 300 γρ. baby πατάτες
  • 1 μέτριο κόκκινο ξερό κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 6 ελιές
  • 6 ντοματίνια
  • 1 συσκευασία τόνου κατά προτίμηση σε λάδι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. Ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ μέτριο λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Διαλέγουμε πολύ μικρές φρέσκιες πατάτες.
  • Τις αφήνουμε να σταθούν σε ένα μπολ γεμάτο με νερό για 5’ .
  • Μετά τρίβουμε καλά και καθαρίζουμε τις πατάτες γιατί θα τις μαγειρέψουμε με την φλούδα τους.Τρυπάμε τις πατάτες με ένα πιρούνι ολόγυρα.
  • Βάζουμε τις μικρές πατάτες σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό να τις σκεπάζει. Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν περίπου για 25′.
  • Ο βρασμός της πατάτας εξαρτάται πάντα από το μέγεθος και την ποιότητα της πατάτας.
  • Αφού βράσουν οι πατάτες τις βάζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε στεγνώσουν για λίγο. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι σε λαδολέμονο
  • Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Όσο οι πατάτες είναι ζεστές προσθέτουμε το λαδολέμονο και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ρουφήξουν οι πατάτες το λαδολέμονο.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες ,το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι,την κάπαρη και τις ελιές. Στραγγίζουμε τον τόνο και τον διαλύουμε με το πιρούνι. Τον προσθέτουμε στην πατατοσαλάτα.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε.
  • Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε την πατατοσαλάτα με τόνο και ελέγχουμε το αλάτι και το λεμόνι αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον.Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα σε δυο πιάτα.