Ό,τι πρέπει για να δροσιστούμε.
Υλικά:
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- χυμό από μισό λεμόνι
- 1000 γρ. καρπούζι, ψίχα, καθαρισμένο χωρίς κουκούτσιΑ
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής το καρπούζι και αφαιρούμε τη φλούδα.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
- Μεταφέρουμε το καρπούζι στον πολυκόφτη, και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
- Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια λεία και κρεμώδη υφή.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25×32 εκ.
- Καλύπτουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 6-8 ώρες. Κάθε μισή ώρα ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να μην κρυσταλλώσει.
- Αφαιρούμε από την κατάψυξη και μοιράζουμε σε μπολ.
- Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.https://www.youtube.com/watch?v=Y_uxd9qB-L0&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fakispetretzikis.com%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title