5 λάθη που -μάλλον- κάνετε όταν μαγειρεύετε μπέργκερ στο σπίτι σας

5 λάθη που -μάλλον- κάνετε όταν μαγειρεύετε μπέργκερ στο σπίτι σας

Ποιος δεν αγαπάει ένα λαχταριστό και ζουμερό μπέργκερ; Όσο εύκολο είναι όμως να το καταβροχθίσει μέσα σε λίγα λεπτά, τόσο δύσκολο φαίνεται πως είναι να το ετοιμάσει σωστά στο σπίτι.

Για αυτό τον λόγο το PureWow ζήτησε τη βοήθεια του Ron Silver, σεφ στα Bubby’s της Νέας Υόρκης για να δώσει τις πολύτιμες συμβουλές του. Τι κάνετε λοιπόν λάθος όταν ετοιμάζετε τα πολυπόθητα μπέργκερ σας;

Χρησιμοποιείτε το λάθος κρέας
Δεν θέλετε ένα κρέας που δεν έχει καθόλου λίπος γιατί θα είναι στεγνό και δύσκολο στο μαγείρεμα. Ιδανικά δεν θα πρέπει να έχει λιγότερο από 20% λίπος, γιατί έτσι τα burger σας δεν θα έχουν γεύση και δεν θα είναι ζουμερά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε τον κρεοπώλη σας.

Δεν βάζετε αρκετό πιπέρι και αλάτι
Μην ξεχνάτε ποτέ να βάζετε αυτά τα δύο απαραίτητα συστατικά σε γενναίες ποσότητες. Θα ενισχύσουν τη γεύση, ενώ θα δημιουργήσουν και μια υπέροχη κρούστα στο εξωτερικό των burger σας.

Το τηγάνι ή η ψησταριά σας δεν έχουν «κάψει» αρκετά
Εάν η επιφάνεια επάνω στην οποία θα ψήσετε τα burger σας δεν είναι αρκετά καυτή, τότε αντί να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα στο εξωτερικό τους, εκείνα απλώς θα κολλήσουν και θα «βράσουν», δείχνοντας γκρι, ενώ φυσικά θα είναι άγευστα.

Δεν δίνετε σημασία στις λεπτομέρειες
Το να έχετε νόστιμο κρέας δεν σημαίνει ότι μπορείτε να αγνοήσετε όλα τα υπόλοιπα. Ψήστε για μερικά λεπτά το ψωμάκι σας και κρατήστε τα υλικά που πρέπει να είναι κρύα στο ψυγείο μέχρι να μπουν στο burger σας, έτσι ώστε να παραμείνουν τραγανά και φρέσκα.

Αρχίζετε να το τρώτε αμέσως
Ξέρουμε ότι θέλετε να το καταβροχθίσετε αμέσως, αφού δείχνει τόσο μα τόσο νόστιμο! Θα πρέπει όμως να το αφήσετε να «ξεκουραστεί» για περίπου έξι λεπτά πριν αρχίσετε να το τρώτε. Πιστέψτε μας, η απόλαυση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη!

Πηγή:huffingtonpost.gr